Apelsin ochmandelkaka med saffran och choklad. Jag utvecklade det här receptet efter Apelsin ochchokladkakan som jag tidigare lagt upp recept på här på bloggen
Paj ochkaka i enoch samma sommarfavorit. Jag har smakat och bakat många pajer genomåren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Häll den över den kalla kakanoch låt stelna i kyl. Riv mandelmassan grovt och vispa den med smöret. Låt svalna något menden ska fortfarande gå att hälla
Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Men, men, nu skulle vi ha fika-gäster och jag vägrar köpa färdiga, söta kakor eftersom de innehåller alldeles för mycket tjafs så jag bakade enchokladkaka
Låt kakan svalna på galler gärna upp-och-ned med formen över sig så håller den sig saftigare. Apelsiner äter vi på längdenochtvären, framlänges och baklänges
Där kallade dem den för Fjällkaka, och tyckte den var perfekt att göra i fjällstugan. I går morse var det ju simskola för sonen så det var bara att väcka alla tre och lasta in dem i bilen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.