Skala apelsinenoch skiva den. De har sålt granatäpplen väldigt billigt på vårt Ica under hösten, så jag har shoppat med mig ett hem då och då och haft det i mat t
Koka upp grädde, honung, saffran ochapelsinskaloch häll över chokladen. Jag älskar denna tid innan jul när man får stå i köket och göra godis efter godis
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kallamjölken • Tillsätt resten av mjölken samt socker, salt ochkardemumma • Klicka i smöret i bitar, tillsätt mjöl och arbetadegen minst 15 minuter i maskin, eller ännu längre för hand •Låt jäsa i cirka 40 minuter. Rör ihop alla ingredienser tillfyllningen • Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2delar • Kavla varje del till en rektangel, cirka 25x40 cm • Fördelafyllningen över halva kakan och vik den andra halvanöver • Skär degkakan i 15 remsor • Snurra varje remsa till enspiral, som rullas ihop till en snurra • Lägg bullarna påbakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 250° • Pensla bullarna med ägg • Strö överpärlsocker och kokos • Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter
Citronbullarna är smaksatta med florsocker, smör och citronskal. Stollenbullar och Citronkrämsbullar. Till Citronbullarna är det jättegott att blanda florsockret med Philadelphia istället för vatten)
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsinoch saffran, och oj vad goda de blev
Skala apelsinoch grapefrukt med en vass kniv. apelsiner. Ta skålen från värmen och vänd i yoghurt. Lägg ut citrusfrukten på assietter och toppa med en klick cho-kladkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.