ca 5 dl marmelad3 stora apelsiner250 g torkade fikon1 citron1 dl vatten3 dl socker1 hel kanelstångBörja med att skala apelsinerna, och skär dem och fikonen i små bitar
Nyttiga marmelader enligt LCHF standard. Här finner ni ett grundrecept för alla olika marmelader. Det är alltid lite olika beroende på vilka bär eller frukt
Sylt och marmelad är gott på bröd. Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Koka bären i vattnet i 30 minuter. Skrapa ur vaniljstången och blanda både stång och frön med sockret. Rör ner detta tillsammans med kanelstången och citronsaften, och låt det koka i ytterligare 20 minuter
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Rönnbärsgele blev en succé, så jag fick blodad tand och vill laga mera. Egentligen tycker jag ju inte sååå mycket om att laga nått med mycket socker, och marmelad innehåller ju massor med socker
Tjohoo, fredag idag, en välbehövlig sådan. Startade morgonen med ett grymt gott nattjäst bröd med apelsin och morot, lite julkänslan på brödet med tanke på apelsinen
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Till botten. Vispa. 6 st ägg. 3 dl strösocker. Blanda 1,45dl vetemjöl 1,45 dl potatismjöl och 3 tsk bakpulver
Jag kokar marmelad varje år. Favoriten är Apelsin och wiskymarmeladen men den här också god. Jag gillar ju inte när det är för mycket skal i så den här passar mig fint
Tvätta apelsinera noga. Skala morötterna. Riv mörötterna på finaste sidan på rivjärnet. Pressa saften ur apelsinerna, dela dom i mindre bitar, mixa dom, lite fruktkött skal ska vara med
Hej min vän,. Hur mår du. Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Lyllos mig. Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.