Om du använder annanbuljongtärning med mer salt får du anpassa den andra saltmängden därefter. Hoppas alla har haft en härligmidsommarhelg och att ni varken är alltför utfestade eller alltför myggbitna utan bara nöjda och sommarglada
Hämtade röken som jag har tillsammans med brorsan i veckan. På fredagen var det dags för rökning då jag är hemma föräldraledig och då det så att säga, mest sköter sig själv
Koka risi en kastrull och savoykålen i en annan kastrull. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
En väldoftande och annorlunda köttfärssås som får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt litebalsamvinäger, vitlök och massor av kärlek
Smulgummans favoritkrydda. Varje vår sår jag basilikafrön. Brukar så dem i mars. Jag älskar basilika. Doftar gott, smakar ljuvligt och är vacker ivita krukor i fönstret
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Riv morötter, lök och vitlökfint och blanda ner ilinsernatillsammans med solrosfrön, ägg och kryddor
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Såsen från portersteken lyfter potatisen så det heter duga, då behövs ingetannat. Bland annat har jag typ hur många bilder som helst som måste kollas igenom
Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivadvitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smör och gjorde ett liteannorlundavitlökssmör. Den halten stiger eftersom de får gå ute och beta gräs, precis det som djuren är anpassade för genom evolutionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.