För att laga Sojamjölk1. Blanda sojamjölet med den 2 dl vatten i en kastrull. 2. När när det väl börjar "koka" blandar du i 7-8 dl vatten, saltet och sockret, låt sjuda i 5-10 min (lite efter smak dvs)3
Låt den svalna lite och mixa sedan med mixerstav eller i en vanlig mixer. Skölj sojabönorna noga och blötlägg dem i ca 10 timmar (jag försov mig, de låg i ca 14 timmar men sojamjölken blev god i alla fall). Skölj bönorna igen och koka upp dem tillsammans med vatten och låt småkoka i 10 minuter
Här gjord med brunt råsocker för att få lite mer smak. 1 liter sojamjölk300 gr brunt socker1 tsk bikarbonatlite äkta vaniljpulverLåt allt koka upp i en tjockbottnad vid kastrull och rör om. Sänk värmen till medel/medelsvag värme, koka ca 45 minuter till och rör om då och då. Kan användas till glass, efterrätter, bakverk mm 1 liter sojamjölk
Man förbereder och blandar ihop allt kvällen innan, låter det stå i kylskåpet över natten och på morgonen toppar man bara med valfritt tillbehör och man har en mättande, god frukost
Ersätt mjölet med potatismjöl. Byt mjölken mot exempelvis havremjölk eller sojamjölk. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. 1Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. 1Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. 1Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. 1Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. 1Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan
Blåbärskaka med kardemummasmul. Det har börjat ljusna så smått även om himlen är täckt med vitgrå tunga moln efter vad som ser ut att ha varit en regnig natt
Hade gärna legat kvar och dragit mig ett bra tag till men nu är jag uppe och ska kickstarta min morgon med en sådan här smoothie så jag blir lite piggare
När cupcaken har svalnat kan du börja glasera och dekora dem med frostingen. Fyll sedan formarna med smeten upp till ungefär hälften och grädda i ugnen, ca 18-20 minuter, prova med en tandpetare, om den inte blir kladdig är kakorna färdiga. 2 ½ dl sojamjölk. 1 msk sojamjölk
Varva sedan lasagneplattor med lager av färssås och bechamelsås, men spara hälften av bechamelsåsen till översta lagret som endast skall bestå av lasagneplattor och bechamelsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.