Så här gör man. Arepas venezolanas. Venezuelanska majsbröd. Dessa fantastiska små brödplättar gjorda på majsmjöl är vanligt förekommande i olika delar av Sydamerika, främst Colombia, Venezuela och Costa Rica
Fast det är väl så det ska vara när man bor vid kusten i Skåneland, då kommer stormarna på köpet. Ikväll blir det kyckling till middag och igår festade vi på anka, fortsätter det så här så lär det snart börja växa fjädrar på våra ryggar
Blanda väl och bred sedan ut smeten i enlångpanna med bakplåtspapper. Rör smöret till krämen mjukt. Rör kraftigt till en luftig smet som breds på den avsvalnade kakan
Vitan kan sparas till om ni ex ska göra pannkakor, paj, maränger el liknande. Välj själv. Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse
Hade en granne över på middag förra veckan och då bjöd jag bland annat på denna dessert. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.