Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. 1Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Om du föredrar mer sött, kan du öka mängden socker till 2-2½ dl. Aprikossylt (ca 5-6 dl) 500g färska aprikoser ½ dl vatten 1½ dl syltsocker 1 msk citronsaft 1 dl flagad mandel (fröna ur ½ vaniljstång) Tvätta och kärna ur aprikoserna, skär i fyra delar. Koka i ca 10-15 min tills aprikoserna blivit mos Tillsätt mandeln Lägg sylten i rena burkar, som du kokat i hett vatten. ca 5-6 dl
DIY. 1-1,5dl vatten. 1-1,5dl vatten. bakelser i trolldeg. Jag kan ju inte låta bli att göra sådana här saker fast att jag inte vet vad jag ska göra med dem förutom att lägga dem i en ask och hoppas att jag kan använda dem om jag eller mina syskon får barn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.