Härlig porterstek med Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök. Kort om Lotta. Jag är en glad amatör framför spisen och bakom kameran som älskar att jaga recept att prova och göra till mina egna, och som jag gärna delar med mig av
Annandagpåsk är här och vi hoppas verkligen att ni inte är trötta på fisk efter påskfirandet, för fisk är just vad vi tänkte bjuda er på denna söndagsmåndag
Lördag och det måste ju firas…eller. Jag har ju en sån himla tur att min älskade man föredrar att laga maten och jag föredrar att baka (och därmed får stå för desserter) så därför fixar han lax och potatis i ugn nu och jag står för den ljuva krusbärspajen med ett marängtäcke på
Testade idag ett eget nykomponerat recept. Ville ha något som kunde göras snabbt i en och samma samma gryta för att spara disk men att det samtidigt skulle vara fräscht och gott
Här vill jag visa hur enkelt man kan göra en jättesöt (och supergod) tårta i form av en liten katt. Det behöver inte alls vara svårt att få till en fin tårta, det pilligaste med den här är att få på sockerpastan slätt och fint men tänkt på att ha tålamod och inte stressa så kommer det gå fint
Ja vad kan man säga, jag har snöat in på dulce de leche. Jag är lite så. Ibland snöar jag in på saker, eller nördar in mig på saker kan man också kalla det
10 Oktober 2016. Croissants på hemgjord smördeg. Croissants från scratch. Smaken är gudomlig. När man har smakat hemgjorda förstår man vilken skillnad det är i smaken mot köpta
I New York var det en tydlig trend att servera den klassiska tortillabrödet på längden och tvären, speciellt från alla mindre street restauranger som finns i vartenda gathörn på Manhattan, utom på 5th Aveny
Om du inte upptäckt den underbara brödbakarbloggen Pain de Martin ännu, så är det hög tid nu. Martin Johansson är en man som fått många svenskar att våga baka med surdeg
Jag är egentligen alldeles för trött för att sitta här och skriva, så jag kommer fatta mig kort. Dessa baguetter började improviseras fram förra helgen, och fulländade dem (kanske
Så var den här långhelgen snart slut. Kan man säga något annat än att man är nöjd. Vilket väder. Inser att det är dags att plocka fram solskyddsfaktorn
Det har mest varit manliga intervjuoffer men denna gången har vi en kvinna som skall grillas. Det är nämligen dags för Mia Wallin att svara på en del frågor
Jag har svårt för "Idol"-manéren i tävlingen/TV-programmet Sveriges Mästerkock. Det blir väldigt stort fokus på utslagsmomentet, med "nervpirrande spänning" när de enväldiga domarna ska bestämma om någon ska åka ut eller gå vidare
Det finns en första gång för allting. Har länge velat prova baka en One bowl chocolate cake. Hittade ett recept på Google, det finns säkert tusen, men modifierade det lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.