Erik Lallerstedts såser brukar jag allt som oftast ge tummen upp för. Det finns givetvis några undantag och Aioli Lime-varianten är en riktig nitlott i min bok
Pensla med uppvispat ägg å strössla över vallmofrön. Låt svalna på galler. 5 dl mjölk50 gram smör 1 blått paket jäst 1 msk socker 2 tsk salt11-12 dl mjöl ÄggVallmofrö, blå Gör såhär. Jästen smälter i kontrakt med socker, rör tills allt smält 3. Häll i mjölet (spar lite, degen ska vara kladdig) å saltet 5. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter
Bred ut hälften av smeten i formen och klicka i halva mängden nutella. När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Permalink /. Hacka lök och och vitlök och fräs alltihop i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar. Tillsätt kryddorna och och låt sjuda 10-15 min
Dom absoluta favoriterna kommer frånwalkers. Jag har hittat recept på internet och ändrat och provat mig fram och jag tror att detta är nästan godare än walkers
Vi utgick från ett recept vi hittade på Ett Annorlunda Spanien. salt. Salta lätt och rör runt. salt. Gambas al Ajillo 6 tapasportioner. 300 g skalade större råa räkor (dock inte gigantiska). 3-4 tunnt skivade vitlöksklyftor. 300 g skalade större råa räkor (dock inte gigantiska). 3-4 tunnt skivade vitlöksklyftor
Liten bit av en chilli peppar (piri-piri helst). Under tiden tar du fram formerna ifrån ugnen (OBS. Nu är det bäst om allting är förbered då detta går väldigt snabbt
Inte vi i allafall, så vi kör på med kikärtor även i fortsättningen. Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.