Det vill säga nu när jag sitter här i soffan med ett glas vitt vin och skriver har de äntligen anlänt och vi har bakat pepparkakor för tredje gången den här julen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag bakade den några gånger med gott resutat. Har under en månads tid levt i ett paradis med godsaker aldrig längre än en armlängds avstånd och provsmakningar har varit ett måste
Får jag fresta er med en "no bake" och vegansk variant av cheesecake. Min variant har en botten med sötmandlar som bas, och en härligt krämig fyllning som smakar blåbär
Jag använde mig av en pajring, vilket var väldigt smidigt, men det går såklart att göra den här i en vanlig springform eller pajform med löstagbar botten
Jag och bakad cheesecake är ganska färdiga med varandra efter den snygga mardrömscheesecaken med ombre-effekt och jag vet inte vad, som bakades för två helger sen
Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen
Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen. Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet och låt citrontoppingen stelna helt och hållet innan du dekorerar och serverar
Låt nötterna svalna på bakplåtspapper. På söndag är det första advent. Jag trodde då – i augusti – när jag tände brasan, pyntade med tända ljus och kokade glögg till mina vänner, att jag skulle vara trött på julkstöket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.