Det värsta jag vet är när jag inget har planerat och måste stå och rota i frysen efter något som först behöver tinas, eller att stå i affären och försöka komma på något ätbart och sedan vad jag ska ha för ingredienser till det
Halvera tomaterna, kläm ur kärnorna och finhacka sen så litet som möjligt. Lyft sen upp tomaterna med en gaffel – för att låta överskottsolja rinna av – och fördela på snittarna
Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen
Sen. sen flyttar vi. Vi har rabarber i frysen och jag gör rabarbergranité och rabarberslushie. Om så påminner vi varandra om räven som sprang över åkern när vi var på besök och om solnedgången som färgade himlen rosa och som skapade ett romantiskt och drömskt skimmer över ödehusen som står några hundra meter bort
”Ledsen att du måste arbeta med ett klantarsle och idiot. akuten) som öppnar klockan 17. Det är ju februari du vet *skratt* så jag rekommenderar dig att gå till jouren som öppnar klockan 17
Jag jobbade sent och var tvungen att handla och därför blev det ännu senare middag, ikväll åt vi pasta med tryffelolja och oxfilé, tar bara några minuter att göra
Efter en liten skafferirensning gav jag dock mig i kast med månadens tema och låt mig presentera doftande potatis- och quinoabullar med en härlig citronyoghurt (jag använder sojayoghurt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.