Japp det ska det bli nu, med ett som det känns långt påsklov framför oss. Och idag är det dessutom våffeldagen och vi är hela stora familjen tillsammans så jag ska få mammas våfflor
Vänd ner köttet och låt allt bli varmt. Skala och klyfta löken. Skala och skär 2 morötter i mindre bitar. Låt köttet sjuda med locket på glänt, 11/2-2 timmar. Skala 2 morötter och skär dem i bitar. Lägg i morötterna och låt sjuda 5-6 min. 16 person(er) Ingredienser 3 kg högrev 2-2,5 l vatten 4 morötter 4 gula lökar 5 persiljestjälkar 1 msk vitpeppar, hel 3 lagerblad 4 kalvbuljongtärningar 1 dl vetemjöl 2,5 dl matlagningsgrädde 4 dl pepparrot, riven 2 tsk salt Tillbehör 2 kg potatis, kokt 8 morötter, kokta pepparrot, nyriven persilja, hackad
Tv-kocken Anders Levén har skapat en “originalrulle” som ni snart får ta del av här på Salt&Peppar. Ditt uppdrag är nu är att skapa en fyllning som kan bräcka den
Jajamensan, vi har blivit med microvågsugn. Nu ska den invigas med poppning, spännande. Gröna lådans laxpanna 2 port (för såsglada människor)2 portionsbitar lax10 cm purjolök2 dl vatten½ fiskbuljongstärning1 msk hummerfond1 dl vitt vin2½ dl grädde1 dl crème fraiche1 pkt saffransalt och vitpepparhackad dillsparris i valfri färg1 burk skalade räkor á 170 gSkiva purjolöken tunt och dela laxen i mindre bitar. Låt det småputtra ca 10 minuter och tillsätt purjolöken som får puttra med ett par minuter. Lägg på lock och låt det stå 5 minuter. Det är en köksapparat som vi inte ägt på många, många år, det är säkert 13 år sedan vi gjorde oss av med vår (Håkans) gamla. 10 cm purjolök. 1 msk hummerfond. 1 dl vitt vin. 1 dl crème fraiche. 1 pkt saffran. 1 burk skalade räkor á. 170 g
När termometern visar 30°C, var det bara att packa ihop sin strandväska och bege sig mot svalare plats. Ca 16 st. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl strösocker. 4,5 dl vetemjöl, ev mer. 1,5 dl hallon och björnbärssylt (se under sylta och safta). 1 dl florsocker. 1 msk vatten. Rulla den till tjock rulle, 4-5 cm tjock. Grädda kakorna på 200°C i 15 min. Ca 16 st. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl strösocker. 4,5 dl vetemjöl, ev mer. 1,5 dl hallon och björnbärssylt (se under sylta och safta). 1 dl florsocker. 1 msk vatten
För att förstärka sammanfogningen av olika kroppsdelar kan du använda spaghetti eller tandpetare (spaghetti är bättre om figuren förväntas bli uppäten) som armering
Har ni börjat fundera på nyårsmat än. Det är verkligen snabba svängar jämt vid jul. Man hinner knappt äta upp prinskorvarna innan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. "På lösdrift i Äppelriket" , så heter äppeltavlan år 2009, skapad av Emma Karp Lundström. 6-7 äpplen (beroende på storlek) 150 g smör eller margarin 3 dl havregryn 2 dl strösocker ½ dl ljus sirap 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 msk mjölk Gör så här. Sätt ugnen på 175°. 150 g smör eller margarin. 1 ½ dl vetemjöl
Precis innan du häller upp den i formar droppar du i den eteriska oljan och rör om. Gjut lotionblandningen i fina små kakformar så blir barsen extra vackra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.