Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Men det jag vill tipsa om i detta inlägg är hur du kan få i grönsaker i själva maten. Ja först och främst att köpa hem en massa grönsaker, bär och frukt
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om attdu hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Sätt ugnen på250°. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. 20 skivor Ingredienser 3 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 dl mjölk, rumsvarm
Pirogerna passar lika bra att servera varma som kalla. Stek kyckling, bacon och svamp i en stekpanna under omrörning ca 5 min utan extra matfett. Sätt ugnen på225°. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 min. 12 piroger Ingredienser 2 kycklingfiléer 140 g bacon 200 g svamp, t ex skogschampinjoner 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, grovmald 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk soja 0,5 dl bladpersilja, strimlad Pensling. 1,5 dl ost, riven, lagrad, t ex västerbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.