Lägg nudlarna i det heta vattnet och låt mjukna några minuter. 6 portioner 500 g nudlar (läs tips) 500 g wokgrönsaker 1 msk röd curry eller vanlig gul curry 2 vitlöksklyftor- finhackade 1 bit ingefära- finhackad 0,5 dl söt soja (ketjap manis funkar jättebra) 0,5 dl soja (jag använder Kikkoman) Salt & peppar 4 msk matolja TIPS. Inlägget Nudlar på 30 min dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 500 g nudlar. 500 g wokgrönsaker. 0,5 dl söt soja. 0,5 dl soja
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. 2,25 dl socker. 2,25 dl socker. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Men nu kurrar min mage på bra här så dags att göra mat, tur det går fort. Pasta tar cirka 8 min att koka, vannameiräkorna är redan färdigkokta när jag tar upp dom från frysen så det är bara att tina dom och steka på med lite kryddor. Så denna lunch blir klar på typ 10 min om du tagit upp räkorna ur frysen cirka 1 timme innan så dom hunnit tina. Pasta takes about 8 minutes to boil, vannamei shripms is already cooked when I take them from the freezer, so just defrost them and fry in a little seasoning. So this lunch will be ready in about 10 minutes if you defrost the shrimps from the freezer about 1 hour before. 10 min. 10 min
Min man hade fått lust att göra chutney på gröna tomater. så bra att jag bestämt tror att vi måste odla (eller åtminstone skörda) lite gröna tomater också nästa år
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. 25 g jäst. 50 g smör, rumsvarmt. 4–5 dl vetemjöl. ca 150 g mandelmassa. 4–5 dl vispgrädde. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Grädda semmeltårtan mitt i ugnen i 20–25min. 5. 25 g jäst
Lägg sen i smör & vispgrädde, mosa potatisen till mos med en mosare. Vi är inte dom bästa på att äta fisk, men jag får mina perioder då jag försöker att laga fisk en gång i veckan i alla fall
Avsluta med vispad grädde och toppa med frosted flakes och färska jordgubbar & blåbär. Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
Min variant av Medelhavskosten. Eftersom jag och Lennart nu är nere i Alanya i några perioder över vintern, så kommer jag att dela med mig av en hel del av mina favoriter från köken här vid Medelhavet
Vi har ända från födseln mycket kollagen i kroppen, men det avtar med åren och därför kan vi bli stelare, få problem med värk, krånglande mage, rynkig hud, sprött hår och sköra naglar
Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Ett och annat kalas händer det också att vi har, vilket innebär att det även blir en hel del bakat i vrån, recept som jag naturligtvis delar med mig av till mina läsare
Skär tomaterna i mindre bitar och strimla rödlöken tunt. ca 150 gram fryst spenat. Sätt in i ugnen i ca 10-15minuterpå175 grader tills osten har smält. ca 150 gram fryst spenat
Körde exakt likadant på studenten som jag gjorde till min födelsedag. * 150 g mörk choklad. 5 tsk bikarbonat. Sätt ugnen på175 grader 3. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Grädda i ca 18 minuter. * 75 g mörk choklad. 5 dl kokosolja utan smak. 150 g mörk choklad. 5 tsk bikarbonat. 75 g mörk choklad. 5 dl kokosolja utan smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.