Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. Sist jag gjorde en vaniljsås blev det mer som en kräm och hade nog passat utmärkt i en tårta
Känn med en tandpetare om den är klar. När kakan svalnat något – börja med glasyren. 4 msk kakao. 4. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm. 4 msk kakao
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Jag fotar normalt sätt min mat sett från ovan, men då får jag ju inte med alla burgarens lager. Men så gick tiden, och jag har en tendens att glömma sådant som går dåligt i livet, om jag bara ger det tid (det är egentligen en styrka om man tänker efter
Vi har tre olika äppelträd i trädgården, ett Aroma, ett Birgit Bonnier och ett Cox Orange. De har nu börjat mogna så smått och som vanligt har jag fullt sjå med att ta hand om fallfrukten
I detta recept har jag använt mig av vanligt jäst, något jag sällan gör i mina brödbak, men faktum är att det blir bättre med jäst just i detta sammanhang, men jag får helt enkelt fortsätta att experimentera med det
Medan vattnet rinner av lägger du olja i botten på grytan som får stå på medelvärme. Väljer du att koka riset direkt efter du sköljt det går det också, men det blir inte alls samma slutresultat eftersom riskornen blir längre och mer hållbara om de får dra längre
Det går minst lika bra att använda högrev eller andra grytbitar av valfri nöt. Bara ner med allt, låt gå och några timmar senare är det bara att sätta sig vid bordet och njuta av världens godaste mat, ofta även mer näringstät än tillagning i ugn eller spis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.