Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt. såsen får gärna ta lite färg, men innehållet ska inte börja stormkoka
2 ägg2 dl socker½ dl mjölk100 g smör3 dl mjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker2 dl blåbär. 100 g choklad (ljus= sötare kaka, mörk= inte lika söt kaka)4 marängerkokos. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter, känn med sticka
Ta då strösocker)1 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat1/2 tsk salt3 dl krossade cornflakes (krossa dem inte för mkt om ni vill ha lite tuggmotstånd)3 dl havregryn200-300 g mörk hackad choklad (250 g ger mkt choklad och 300. 3 dl vetemjöl
En tårta som min mamma alltid gör till högtidsdagar ärHirams underbara tårta150 g mandel150 g florsocker3 äggvitorSkålla och mal mandeln, blanda den med florsocker och rör i välvispade äggvitor. 3 äggvitor
Skar 125 g smör i mindre bitar och körde det i matberedaren tillsammans med 3 dl vetemjöl och 1 tsk 12%-ig ättikssprit till en deg. Tryckte ut degen i en pajform som är ca 25 cm i diameter, naggade botten med en gaffel och ställde den i kylen i 30 min. 3 ägg. 3,5 dl mjölk (röd). 3 – 4 nypor svartpeppar. Grädda 30 – 35 min i 200°. 3 dl vetemjöl. 3 ägg. 3,5 dl mjölk (röd)
Han bevärdigade den inte med en blick utan fortsatte peka. Så stor färgskillnad var det inte. När jag smakade på smeten tänkte jag att det var minsann ingen höjdare men hoppades att Noa skulle gilla, han som inte är van med socker
Inte svårt alls faktiskt. Att göra grekisk köttfärslimpa är inte grekiska. Arbetsinsatsen är minimal och så slipper du ju stekoset som lägger sig som en dimma i köket när man steker biffar
Vi har gäster här i kväll till middag det är M och de små godingarna M&M, det gäller att inte äta allt på en gång nu har vi tomtepannacottan kvar det får bli lite senare i kväll
Intealls, underbart. Lite så är det med denna vansinnigt goda choklad och saltade karamelliserade popcorntårtan, det söta och salta tillsammans gör att man blir lycklig ända in i själen, och ni vet vad jag brukar säga att det kan inte bli för mycket av det goda såhär i början på veckan
5 dl mjölk3 msk ströbröd1 rödlök1. Pensla med uppvispade äggetStrö flingsalt på och sätt i ugnen230 grader i 15 minTa ut och ös med spadet som blivit eller med vatten. Sätt in igen i180 grader ca 30 mingör en sås på spadet som uppstått med redd gräddmjölk, gott Bra matlåde mat. 3 msk ströbröd
Men, men, jag vet att en del av er tycker det är jobbigt att ha så många olika sorters mjöl hemma, så när jag hos Glitne hittade flera olika brödmixer, som inte innehöll en massa konstigheter utan bara sådant jag själv brukar använda mig av, så var jag ju bara tvungen att pröva, och beställde hem ett gäng mixer
Ja, det är inte alldeles enkelt att svara på. Jag har googlat runt lite, och det närmaste jag har kommit är att det är "en symbios mellan bakterier och jästceller och inte något svampdjur eller liknande"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.