Soppa igen, ovanligt va. Nu var det i alla fall dax för att prova på bondbönorna. Hittade några på torget i byn här om dagen, och idag, på självaste nationaldagen fick dom åka ner i kastrullen
ca 12 bitar150 g smör150 finhackad vit choklad½ dl kokosmjölk2½ dl strösocker3ägg1 tsk vaniljsocker2½ dl vetemjöl1 dl lättrostade kokosflingorSätt ugnen på 200 grader. Häll smeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
200 g kavring75 g smör3 dl gräddfil1 burk matjesill2 ½ dl kesella1 rödlök3 gelatinblad1 msk sillspad½ tsk malen svartpeppargräslökSmält smöret, mixa kavringen och blanda sen ihop det. 200 g kavring
Gjorde en god sallad med kallrökt lax, salladsblad, gurka och några spännande tapas grejer jag hittade, chili fyllt med någon sorts krämig ost, riktigt goda
En gammal hederlig flintastek. Färdig marinerad, bara att grilla direkt. Enkelt, bekvämt och gott. Men självklart klår den inte en riktigt härligt mör och själv-marinerad oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.