. I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo. Jag hade världens finaste småkusiner här som baksällskap och vi hann med att göra 5 olika sorter under dagen
vegetarisk thaiwook. En nyttig wok fylld av färska grönsaker och härliga thailändska smaker. Om man vill så kan man lägga till räkor, kött eller kyckling,
. Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
. De här påminner mig om en vinterkväll för några år sedan hemma hos Emmeli i Stöde. Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
. Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Som du kanske minns så är en av mina matutmaningar i år att bli en bättre bagerska. Framför allt har jag fattat tyckte för nattjästa degar då jag varken behöver oroa mig över vätsketemperatur, knådning eller risken för att använda för mycket mjöl
Recept och bild lånad från coop. seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta
En liten sötsak efter maten. Idag har min lilla påsktips-serie kommit till en god avslutning. Påsken behöver inte innebära att man frossar i sötsaker, många har ju svårt att sätta stopp om de gräver för djupt i påskäggen
Receptet är en omarbetad variant från Landleys kök. En otroligt vacker och inspirerande sida för alla som tycker om att laga mat, titta gärna in hos henne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.