95 grader
Gnid in fläsksidan med salt och citronskal. Lägg den med vitlök, timjan, pepparkorn, lagerblad, ingefära, citronsaft och kalvbuljong i en stekpåse.
5 timmar
Låt sidan svalna under press och skär sedan av svålen. Spara fonden som är i påsen.
225 grader
Dela fläsksidan i två lika långa bitar. Stek bitarna på fettsidan tills de är krispiga och bryn sedan övriga sidor, stek klart i ugn ca 10 minuter 4. Koka ihop fonden till en lagom kraftig sky och avsluta med en klick smör, salt och peppar.
Vinägretten är både syrlig och söt och passar fint ihop med dragonen. Med mig hem hade jag både en stor burk honung som de själva producerat samt ett knippe färsk dragon - en krydda jag inte tidigare har använt så ofta
Finhacka salladslök, och skiva vitlök. Rör om snabbt och servera. 150 g Färska haricotsverts. 11 msk MatoljaSkär av båda ändarna på haricotsverts. 1Värm upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpeppar och stek i 1 minut. 1Tillsätt haricotsvertsoch stek i ca 5 min tills de fått färg. 1Medanharicotsverts steker, skär ingefära i tunna stavar. 1När haricotsverts fått färg, tillsätt ingefära, salladslök, vitlök ochharicotsverts
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon ochharicotsverts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Servera den ugnsbakade fisken tillsammans med pasta, haricotsvertsoch den örtkryddade röran. Pressa citronsaft över fisken och lägg på hackade örtkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.