Kanhända - detta recept avviker i alla fall från 'traditionella' recept på 'pitepalt' genom att inte föreskriva att fläsket bakas in som fyllning i palten
Sos med löjrom, matjessill och kumminost. Låt löjrommen rinna av i en sil. Lägg en liten klick crème fraiche och en klick löjrom på det grillade brödet
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen. 1 dl mörkt öl. 1 msk dillfrön. 1 knippe dillkronor. 1 kg frysta kräftor
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Under den tiden hinner du koka ris, duka bordet, göra guacamole, ringa en kompis, ringa mamma, tömma diskmaskinen, diska undan, klappa katten och göra lite yinyoga
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut. Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
1. 1. 1. M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
) receptet, för det är en familjehemlighet. Bästa salladsbaren hittar man på Stockmanns åttonde våning, La Torre och Fratello har också goda och fantasifulla sallader, men tyvärr brukar de vara så små att man inte blir mätt på dem
Själv ligger jag just nu och sover som bäst efter en natts jobb. Om ni skulle få lite tid över i helgen så rekommenderar jag er att baka lite bröd och inte vilket bröd som helst utan detta
Det kan ju knappast klassas som mat. Efter alla dessa år som lchf-are känner jag nästan avsmak för den fabriksgjorda gelatin- socker- och smakämnesröran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.