Till 1 tårta Botten. 2 äggvitor 1 3/4 dl socker 1 ½ dl coco pops Bärkräm. ca 250 g tex hallon, vinbär eller blåbär Sätt ugnen på 150 grader. 1 tårta. 1 3/4 dl socker. 1 ½ dl c. 150 grader
ca 12 st. 50 g smör, smält25 g jäst½ dl ljummet vatten2 dl gräddfil1 tsk salt1 tsk socker2 ägg, uppvispadeca 8 dl vetemjölfyllning. 150 g strimlad rökt skinka100 g philadelphiaostägg till penslingeventuellt sesamfrönBörja med att smälta smöret, och låt svalna. Kavla sen ut degen och skär rutor som är cirka 10 cm. Låt jäsa ytterliggare 10 minuter under bakduk. Grädda i ca 10 minuter i 250 grader. ca 12 st. 1 tsk salt. 1 tsk socker. 150 g strimlad rökt skinka. 100 g philadelphiaost. ca 10 minuter
När jag stod och tittade på carpaccion så såg jag även ett paket med bresaola. Har nog aldrig ätit det förut, men det påminner väldigt mycket om parmaskinka
Första gången jag åt carpaccio, var på Rånäs Slott för ungefär ett år sedan. Det var verkligen grymt gott, skulle nog kunna säga en utav dom godaste matupplevelserna jag haft när det gäller förrätt
Än är inte augusti slut så passa på att bjuda på kräftor eller bara mys själva hemma. 125 g smör. 1 ½ msk kallt vatten. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. 125 g smör. 1 ½ msk kallt vatten
e augusti. Så, vilken råvara står i centrum för augusti månad. 1 sötpotatis. 1/4 blomkål. 1 rödlök. 1 päron. 1½ dl björnbär. 1-2 msk balsamicovinäger. Rabarberdressing 1 sötpotatis 1/4 blomkål 1 rödlök olja till formen. 1 päron lite björnbär till garnering. 1½ dl björnbär. 1-2 msk balsamicovinäger
Här i Sverige introducerades köttbullen på 1700-talet tillsammans med kaffe- och kåldolmar. På 1700- och 1800-talet var dock frikadeller vanligare än köttbullar (jag tycker inte om frikadeller)
Inlägget Månadens Delikatessbox (Augusti) publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Den trivs toppen med handgjord trofie pasta och ragu från anrika Amerigo 1934
Jag har sedan en råsaftcentrifug, en Philips HR1871, som jag fick när jag fyllde år i augusti. 1 kg kycklingfilé. 1 gul lök i klyftor. 1/2 tsk ingefära, pulver. 1/2 tsk malen koriander. //Malin 1 kg kycklingfilé. 1 gul lök i klyftor. 1/2 tsk ingefära. 1/2 tsk malen koriander
Det är nog några av er läsare som börjar jobba i dag, det brukar ju vara så på måndagar i augusti. 1augusti - Ny dag, ny vecka och ny månad. 1 dl mjölk. 1-2 nypor salt. 1 dl mjölk. 1-2 nypor salt
maj 2018 (18). april 2018 (40). mars 2018 (36). februari 2018 (24). januari 2018 (24). december 2017 (26). november 2017 (33). oktober 2017 (33). september 2017 (42). augusti2017 (36). juli 2017 (31). juni 2017 (30). maj 2017 (34). april 2017 (32). mars 2017 (40). februari 2017 (30). januari 2017 (35). december 2016 (36). november 2016 (38). oktober 2016 (39). september 2016 (27). augusti2016 (31). juli 2016 (30). juni 2016 (38). maj 2016 (34). april 2016 (34). mars 2016 (32). februari 2016 (34). januari 2016 (37). december 2015 (37). november 2015 (40). oktober 2015 (29). september 2015 (32). augusti2015 (30). juli 2015 (21). juni 2015 (32). maj 2015 (33). april 2015 (35). mars 2015 (37). februari 2015 (31). januari 2015 (38). december 2014 (42). november 2014 (36). oktober 2014 (34). september 2014 (31). augusti2014 (27). juli 2014 (25). juni 2014 (35). maj 2014 (40). april 2014 (46). mars 2014 (67). februari 2014 (55). januari 2014 (56). december 2013 (46). november 2013 (48). oktober 2013 (51). september 2013 (37). augusti2013 (57). juli 2013 (38). juni 2013 (65). maj 2013 (79). april 2013 (64). mars 2013 (57). februari 2013 (57). januari 2013 (59). december 2012 (48). november 2012 (36). oktober 2012 (47). september 2012 (29). augusti2012 (31). juli 2012 (40). juni 2012 (46). maj 2012 (37). april 2012 (54). mars 2012 (44). februari 2012 (41). januari 2012 (42). december 2011 (42). november 2011 (62). oktober 2011 (49). september 2011 (41). augusti2011 (43). juli 2011 (61). juni 2011 (42). maj 2011 (44). april 2011 (30). mars 2011 (15). februari 2011 (8). januari 2011 (19). december 2010 (12). november 2010 (21). oktober 2010 (14). september 2010 (15). augusti2010 (15). juli 2010 (5). juni 2010 (22). maj 2010 (42). april 2010 (26). mars 2010 (20). februari 2010 (15). januari 2010 (21). december 2009 (19). augusti 2009 (24). april 2009 (21). januari 2009 (17). december 2008 (13). november 2008 (21). juli 2008 (1). februari 2008 (1). januari 2008 (18). december 2007 (10). november 2007 (12). september 2007 (1). augusti 2007 (11). juli 2007 (16). juni 2007 (12). maj 2007 (17). februari 2007 (18). januari 2007 (31). november 2006 (1). juli 2006 (1). juni 2006 (1). januari 2006 (19). maj 2005 (1). mars 2005 (1). augusti 2004 (16). juni 2004 (10). augusti 2003 (1). juli 2003 (1). juni 2003 (1). april 2003 (16)
31Augusti2017 /. 2 ägg, 2 msk keso, 1,5 tsk fiberhusk, 2 msk grädde och salt. en burk tonfisk,en liten hackad rödlök, 1 msk majonäs, 1 msk keso, 1 msk smetana, dill och salt. 2 eggs, 2 tbsp of cottage cheese, 1,5 tbsp psyllium husk, 2 tbsp cream, add salt to you liking. 1 can of tuna(in water)1 chopped red onion (small onion)1 tbsp of mayonnaise1 tbsp of cottage cheese1 tbsp of smetana (soured cream)Add dill (dry) and salt to you likingSpread out half of the tuna mix on the one side of the wrap, and roll it. 1,5 tsk fiberhusk. 1 msk majonäs. 1 msk keso. 1 msk smetana. 1,5 tbsp psyllium husk. 1 ca. 1 ch. 1 tbsp. 1 tbsp. 1 tbsp
Inne i augusti nu och den sista semesterveckan har precis börjat. 125 g smör5 dl mjölk50 g jäst för söta degar1 ½ dl socker½ tsk salt11/2 tsk malen eller stött kardemummaca 12-15 dl vetemjöl. 100 g rumsvarmt smör1/2 dl florsocker1/2 dl marsánpulverca 1-2 dl blåbärssylt. Skär degen i ca 1 cm tjocka remsor. Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter. 125 g smör. ca 12-15 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.