INGREDIENTS 200 g mjuka gräddkolor, jag använde Mullsjö gräddkolor 4 msk vispgrädde 180 g mjölkchoklad 100 g äggvita (3 st) 15 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 250 g strösocker (2,5 dl) 130 g glykossirap 110 g vatten (1,1 dl) 400 g mjölkchoklad
Jättegod mars kladdkaka. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och dela marsen i mindre bitar och tryck ner och lägg sedan sista kladdkakesmeten
Jättegod mars kladdkaka. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och dela marsen i mindre bitar och tryck ner och lägg sedan sista kladdkakesmeten
Med olivolja och en somrig kyckling- och potatissallad. Kort resumé. Jag provar enkla bröd att baka lata sommardagar när man inte har tillgång till en massa bakapparater som degblandare, vågar och annat
Häll grädden på Mars som är delad i bitar och låt stå en liten stund, rör tills allt är smält. Klicka ut hälften av smeten i formarna, lägg i några Marsbitar, klicka över resten av smeten i alla formar
På första försöket lade jag ner en hel Mars-bar i fritösen men då bara rann smeten av. Efter det har jag tänkt länge att jag ska prova att fritera Mars
Det vill säga nu när jag sitter här i soffan med ett glas vitt vin och skriver har de äntligen anlänt och vi har bakat pepparkakor för tredje gången den här julen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Denna gång använde jag inget färdigt marsipanlock, för eftersom detta var planerade tårtor hade jag redan köpt hem det jag skulle behöva -och då räckte marsipanen till skillnad från förra tårtan
Isak och hans kompisar på fritidsgården har i samarbete med hyresgästföreningen jobbat och slitet för att arrangera Tunadagen i dag med en massa aktivitieter såsom hoppborg, ponnyridning, segway-provning, tipsrunda med fina priser, fiskdamm, artistuppträdanden och en massa annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.