En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Vissa helgen önskar man aldrig ska ta slut, denna var precis en sådan
-). Om en stund ska jag åka ner på byn och handla lite mat inför helgen. ) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
Det ska visst regna lite i helgen… Perfekt läge för att baka bröd. En bra bas för en god helgfrukost. Sätt tänderna i både recept och bröd i helgen, här kommer det
Förra helgen provade jag ett urklippt recept som väntat länge. Skär 1 *fläskfilé i tjocka skivor och lägg skivorna i 1-1,5 dl marinad av *Santa Maria hoisinsås blandad med några teskedar *rökarom (hickory rökextrakt på flaska). Jag hade tänkt fira bloggens födelsedag 15 februari med utlottning av fina ovanliga fröer, men det får bli nu under helgen istället
25-30st vannameiräkor (ASC-märkta). 10-15 minuter på låg värme. Låt stå så i 5-8 minuter, vänd runt nån gång för att fördela musslor och räkor. 25-30st vannameiräkor (ASC-märkta)
Vi har börjat vårt lchf-race, även om vi fuskade lite i fredags. Helgen har varit hyffsat lugn, det blev lite pulkaåkning igår och idag har vi varit och kollat på en lägenhet och fikat hemma hos mina föräldrar
I helgen har Lisa och hennes pojkvän Kim varit hemma från Uppsala och det är lycka det. Jag ville laga något nytt och spännande men Lisa ville ha älgkött så hon fick bestämma och det var ett riktigt bra val
Hade kvar en urskrapad vaniljstång sedan creme brule-baket häromveckan (använde bara fröna då). -)50 g vit choklad1 tsk gelatinpulver och 1 msk kallt vatten (eller två gelatinblad)Rör ut gelatinpulvret i vattnet och låt svälla en stund. Nöttopping 1 näve mandlar1 näve cashewnötter1 1/2 msk muscavadosocker1 msk kakao1/2 tsk kanel1-2 msk smör2 msk gräddeGrovhacka nötterna. 1-2 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.