2 dl vispgrädde. 125 g smör. Lillördag och full fart mot helgen igen. Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen
) Riven parmesan lyxar till den allra enklaste pasta, så riv över en driva. 400-500 g nötfärsSmör2 gula lökar, grovt hackade1 dl tomatpuré21/2 dl matlagningsgrädde2 dl (lätt) crème fraiche1 burk krossade tomaterEv lite mjölk till spädning2 paprikor i grova bitar15 (kastanje)champinjoner i grova bitar1 tsk kinesisk soja1 tsk strösockerSaltVit- och svartpeppar. 2 gula lökar. 21/2 dl matlagningsgrädde. 2 dl. 2 paprikor i grova bitar
Blanda sedan i smöret, mascarponeosten och florsocker rör/mixa till en jämn smet. Grädda i 15-20 min i 180 grader. 225 g mjöl. 225 g smör. 225 g socker. 250 g kondenserad mjölk. 2 msk citronjuice (egenpressad eller på flaska)
Överraskningen är den smälta chokladen i mitten, så muffinsen ska helst ätas varm. Grädda muffinsen i 190 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och känns lätt fjädrande när du trycker på dom. Låt muffinsen vila en stund i ungefär 2-3 minuter och pudra florsocker ovanpå dom
Smaksätter man med rivet äpple behöver man också ha i en extra matsked kokosmjölk. Tillsätt sedan resten av ingredienserna (ej chokladen) och fortsätt mixa tills det blir en formbar smet
Eller så känner ni bara för att festa till det lite extra utan att behöva stå i värmen från spisen (eftersom vi kallt räknar med att värmen håller i sej
Ofta när det är lite extra stressigt hos oss blir det gärna pasta till middag. Det hela slutade i alla fall i ett kanonrecept som kändes väldigt lyxigt
Förrätts-rödbetor 2 port4-6 rödbetorolivojabalsamvinägersalt och svartpeppar30 g valnötter1 msk flytande honungruccolaSås100 g getost1 dl crème fraiche½ msk flytande honungsalt och svartpepparKoka rödbetorna så de mjuknar, tar allt mellan 20 och 40 minuter beroende på storleken, känn med provsticka. Förrätts-rödbetor 2 port
200 g philadelphia ost eller annan färskost. 2-3 dl florsocker. Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången. 2 tsk vanilj essens eller 2 tsk vaniljsocker. 2 msk kokhet vatten. 250 frysta bär. 1/2 - 1 dl strösocker. 2,5 dl vispgrädde. 4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver. Lägg under tiden gelatinen i en liten skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten. En sats räcker till ett lager fyllning i en stor tårta, ca 24 cm. Frostingen räcker till att fylla och täcka( frosta) en tårta på ca 20 cm, 2 bottnar. 230 g rumsvarmt smör. 2. 180 - 200 g favorit chokladen. ca 2,5 dl grädde. 2 dl god körsbärssylt. 2 äggvitor. 200 g smör rumstemperatur. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl florsocker. 2. 2 dl nutella (annan chokladpasta). 200 g philadelphia ost. 2-3 dl florsocker. 2 tsk vanilj essens. 2 tsk vaniljsocker. 2 msk kokhet vatten. 250 frysta bär. 1/2 - 1 dl strösocker. 2,5 dl vispgrädde. 2 tsk gelatinpulver. ca 20 cm. 2 bottnar. 230 g rumsvarmt smör. 2 äggvitor 1 och 3/4 dl socker. 200 g smör rumstemperatur. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl florsocker
2-3 msk Oliv Olja. 2 msk Senap. 2-3 msk Curry. 2-3 msk Oliv Olja. 2 msk Senap. 2-3 msk Curry. Hej. . >. Det var ett tag sedan jag la ut ett recept, och här kommer ett- MEN inte mitt recept, jag har en annan liten överraskning till er
Ta nötterna och en del vatten och mixa ordentligt. 13 Februari 2016. 2 ägg. 25 g kakao. Smöra och bröa en form (ca 22 cm). 2 dl valfri grädde (jag tog faktiskt vanlig grädde). Ca 8 bitar 2 ägg 3/4 dl agavesirap. 25 g kakao. 2 dl valfri grädde (jag tog faktiskt vanlig grädde)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.