Här gjorde jag enkel grötblandning med havre, kanel, honung och mjölk och ställde i kylen övernatt. Havremuffins innehåller bra med energi och ger en lång mättnadskänsla
Tänk dig att det blir som en fläskpannkaka ungefär, fast lite mer kompakt och med mycket mer fläsk. Äter man det då ute vid en öppen eld så blev det ju klockren mat, varmt, mättande, gott och tillfredställande, så ihop med det faktum att det var grymt enkelt att göra så förstår jag verkligen att det är populärt
Visste ni att chiafrön innehåller mer omega-3 än en laxbit, omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt. Chia innehåller också 21 gram protein per 100 gram, med hela 18 av de 20 olika aminosyrorna, en riktig bra källa till vegetabilisk protein. Dessutom är chia berikad med mineralerna magnesium, kalium och zink 2 skedar frön innehåller mer kalcium än flera glas mjölk
Tillsätt sojamjölken och mixa med en stavmixer (eller i en blender). 2 msk Chiafrön. toppa med 2 g solrosfrön (+ 12 kcal)Enkelt. 1Rör sedan ner chiafröna och låt stå i kylen minst en 1 timme (går också bra över natten). 1Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt
Häll av blötläggningsvattnet från bovetet och blanda sedan med det ljumna vattnet. Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
Med tanke på gårdagens inlägg – här kommer glöggen. Så ni får bjuda en vän på glögg imorgon istället. Den här glöggen är som balsam för den frusna vintersjälen, även när det inte är jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.