Så idag blev det ”Kyckling fylld med chili och vitlöksröra”. Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkade tomater
Vår son gör en underbart god smörgåstårta och det hade han gjort idag också… ojoj, så mätta vi blev. Jag hade tagit fram kyckling innan vi åkte till kalaset så lite middag här hemma blev det i alla fall, gissa om det blir rester kvar till nästa vecka
Fyll kycklingen med hacket, pensla med olja och krydda med salt och peppar. Skala och tärna löken. Servera de gratinerade potatisarna till gräddkycklingen
Så det fick bli kyckling i ugn till middag med varm potatissallad och en krämig vitlökssås. Inget grillat i dag heller, det måste vara varmare för att man skall grilla tycker jag… vill helst sitta på altanen och äta i vår värmen
Kycklinglårfilé, salt, svartpeppar, torkad oregano eller basilika, parmaskinka, färskost med någon smak, vispgrädde, balsamvinäger, kycklingfond eller kycklingbuljongtärning, vitlöksklyftor
Skär kycklingen i mindre bitar och stek ihop med skivad röd lök i olivolja. Bönsalladen blev väldigt god med pressad lime och alla goda kryddor i, fräscht
Den där välsignade gumilskan ni vet, som plötsligt slår till nån gång när man passerat de sextio, och som får vanligtvis mildsinnade och fridsamma varelser att börja morra och hötta med näven - alternativt käppen - och ryta ifrån och inte stillatigande finna sig i vad som helst
Fylld zucchini med kycklingoch örter – en nyttig, enkel och god lunch. Zucchinin trängs absolut på topplistan med broccoli, spenat, sparris och brysselkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.