Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna med skalsidan ned i en långpanna och ugnsstek dem i 40-50 minuter tills de är härligt bruna och frasiga
Vi grillade igår och det här var ett av tillbehören. Väldigt mumsigt, faktiskt. 4 port800 g potatisoljasaltsvartpeppar1 tsk timjan0,5 dl balsamvinäger200 g fetafärsk timjanGör klyftor av potatisen, på med olja, timjan, peppar och salt
När allt är preppat och klart, häll av vattnet från potatisklyftorna och torka noga av dem. Genom att låta potatisklyftorna ligga i kallt vatten ett bra tag innan de hamnar i ugnen såförsvinner stärkelsen som annars lätt gör potatisen mosig när den steks i ugn
Helstekt kotlettrad med masserad broccoli och dijonsenapsås. Här kommer ett recept på helstekt kotlettrad som jag länge tänkt göra, men inte gjorde förrän jag fick boken "Mat med omtanke" när jag slutade min kock-praktik på Helsjöns folkhögskola
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Inlägget Bombaypotatis- Kryddiga potatisklyftor dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Krispiga och kryddiga potatisar som är goda att serveras vid de flesta rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.