Det var ju lite speciellt att jobba denna kvällen i stället för att fira med våra egna vänner som vi brukar men jag hann med båda delarna så det blev dubbelt så roligt
Och jag gillar den här mustiga såsen med kyckling, massor av svamp, bacon, squash och färsk oregano. Med portabellasvamp i stället för vanliga champinjoner blir svampsmaken extra djup och riktigt läcker
Tillsätt citron plus rejält med salt och svartpeppar. grill på medelhög värme. Server med ugnsrostad potatis eller grönsaker, potatisgratäng eller pressad potatis
Jag bjuder idag på morotspuré eftersom det blir vackrare med lite färg i tallriken på fotot. Potatis är bra att starta med första gången, men potatis är inte så bra att köra i mixen utan pressas genom en vitlökspress istället så det inte blir segt
Lammfilé. Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.