Här har maken gått bananas i örtagården. ) Örtmarinad till kalkonfilén och en supergod örtsås till. Lägger man därtill en het grill, ostpaj och sallad kan det ju inte bli fel
Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
I min hästhage växer en liten skog – en skog av pepparrot. Ja, tro det eller ej men det är faktiskt en riktig liten djungel för hönsen att traska runt i och för varje år sprider den sig allt mer
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Medans pastan kokar gör du dressingen/vinägretten enligt anvisningen på förpackningen, eller så gör du din egen dressing/vinägrett
Gör degen så här. Blanda kryddorna med mjölet och tillsätt sedan resterande ingredienser. Blanda till en smidig deg, är den lite för kladdig, tillsätt mer mjöl, är den lite för torr, tillsätt mer mjölk/vatten
I förra veckan hade jag några dagar då jag kände mig så himlans hungrig och insåg att det var kroppen som vant sig vid mer kolhydrater än jag bör äta som gjorde sig påmind
Under förra veckan var jag i Näsbyholm eftersom jag just nu jobbar i ett projekt med Skabernäs lamm. Med mig därifrån fick jag jättefina lammkotletter och lammbog
Riv squashen grovt. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Fräs squashen och paprikan i smör ca 5 min. Rör ner mjöl och kör blandningen i en mixer till puré eller mixa direkt i kastrullen
Idag har jag ätit årets första frukost ute i trädgården. Eftersom jag nästan hade slut på mjölk och inte kunde göra min vanliga frukostmilkshake fick jag vara lite finurlig och tänka ut något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.