Man får inte vara rädd för sprutor. Det är inte behagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara. Nu har jag varit nere och gjort iordning pappa och lagt honom
När man bakar mjölk- och glutenfritt bananbröd och unnar sig vara lycklig. Tänker att det kan vara ett bra mellanmål till en kopp te eller kaffe under sportlovet och ett lite nyttigare alternativ, då kakan nästan inte innehåller något socker
Tvärtom brukar de vara nyfikna och gärna vilja ha tips på hur man löser det hela. Jodå, det kan man. Vi själva är ju vana att baka utan animalier och det är knappast någon som reagerar och tänker på att det skulle vara något konstigt på kalaset
Är helt uppenbart inne i en hardcore scones-period just nu och bakar scones mest varenda lediga dag. Här vill jag bjuda er på ett ganska smalt recept som inspirerades av min födelsedagstårta som egentligen bara var en "klassisk" morotskaka med len och god citronglasyr och blåbär
Får man säga så. Eller ja, den ska ju vara färsk förstås, men det är ingen ursäkt. Strö fint riven parmesan över och ställ in tillsammans med grönsakerna de sista tio minuterna
Det känns som att jag har snöat in på märkliga rätter som man fick när manvar liten i skolan. En av dem var moussaka med potatis, grekisk gratäng med köttfärssås, vanligen aubergine, potatis, béchamel och vad det nu är i
Servera direkt med goda tillbehör (tex, ris, vitlöksbröd och varma majskorn). 500 g nötfärs2 st gula lökar3 krm sambal oelek4 vitlöksklyftor150 g champinjoner(Några kokta potatisar)600 g blandade bönor - jag tog kidney-, borlotti- och sojabönor samt små svart bönor½ dl torkade röda linser1 köttbuljongtärning400 ml skalade tomater i spad (ta gärna en till burk om du har)400 ml vatten2 msk tomatpuré4 st inlagda gröna feferoni2 msk paprikapulver1 msk oregano (bara för att jag älskar oregano, kan uteslutas)4 msk ljus soja eller 1 msk mörk1/3 tsk cayennepeppar2 krm spiskummin. 2 dl grädde (om du vill)Fräs nötfärs i en djup gryta i smör. 2 st gula lökar
Salta och peppra, lägg en teskedsstor klick smör på varje bit. 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning. Riv under tiden skalet av citron och pressa ur 2 msk saft. 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.