Kärna ur gurkan och strimla den fint. Gör små ägg av tartaren med två skedar genom att ta upp en sked tartar och skrapa av den med den andra skeden och sedan upprepa
Lång gräddningstid ger underbart söta tomater. stora tomater av bästa sorten (man kan även använda körsbärstomater, men förkorta då gräddningstiden i ugn)
Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick fyllning som en sträng mitt på degen och rulla ihop till rullar
Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet
Det gör inget att det blir lite kladdigt, det får man liksom ta. Jag gör verkligen det. Jag tror alla skulle må bra av att vara lite mer ärliga om hur det kan vara att vara förälder
Själv har jag och familjen kollat tavlor på förmiddagen. Då kan man göra hur trista saker som helst. Maken är med i en konstförening på jobbet, och en gång/år lottar de ut olika konstverk som tavlor, keramik och figurer
Det kan vara svårt att hitta rödvin som passar till lite hetare mat och på systembolagetrekommenderar de oftast lite lättare rödviner, vilket jag över lag inte är så glad i
Idag gjorde jag nämligen glass, av kvarg. Kvarg kan användas till mycket, som många inte vem. Blev riktigt positivt överraskad, eftersom jag trodde inte det skulle smaka så bra som den gjorde
Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Låt svalna och stå i kylen och gotta till sig, det struntade jag dock högtidligt i eftersom jag var så sugen på att smaka så direkt den var så sval att den var rätt konsistens mumsade jag
Att laga god mat handlar kanske mest om att finna idéer. Det mesta kan ju alltid göras bättre. Jag läste i tidningenhäromdagenom världens godaste äppelkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.