Ingredienser750 cl ren citronsaft (cirka 1 kg färsk citron)1/2 dl agave2 och 1/2 dl kallt vattenIskuberGör så härMed en juicepress eller en juicecentrifug gör juice av citronerna och häll upp i en karaff
Ta ut hjärtan med t. ex. pepparkaksformar och fördela salladsbladen på hälften av bröden. Skär den rökta rökt laxen skivor och häll färskpressad limejuice över laxen
Det började bra, jag hade bestämt mig för att äntligen baka kakan jag dreglat över ganska länge. Receptet har cirkulerat på bloggar omkring, men kommer ursprungligen från boken "Två systrars söta"
A heart attack tart would be the word to describe the above. Heart attack paj (för två hungriga)4 st smördegsplattor (eller en stor)2 st stora schalottenlökar1 msk olivolja2 msk smör1 st stor, kokt kall potatisen valfri mängd bacon (hade ca 10 st små skivor)2 nävar god ost (använde gruyer och parmesan)2 st ägg + 1 ägg för penslingsaltpeppartabasco(örter)Kavla smördegsplattorna ihop till en rektangelPensla plattan med ägg och stick några hål med en gaffelFörgrädda i 200 grader i ca 12 min tills degen är gyllenebrun Skär löken i små ringar och karamelisera dem i olivolja och smör tills de är mjuka, gyllenbruna och smakar sött (ca 20-30 min)Stek baconen (eller tillred i ugn)Skär potatisen i tunna skivor, lägg skivorna på den förgräddade smördegsrektangelnStrö på löken, baconen och ostenKnäck äggen på pajenSalta, peppra och lägg på av tabascoGrädda i 200 grader i ca 10 min, så att äggen förblir en aning rinniga 4 st smördegsplattor
1/2 cup milk1/2 cup water1 teaspoon salt1 tablespoon Imperial Sugar Extra Fine Granulated Sugar7 tablespoons unsalted butter, in slices1 cup 3 tablespoons bread or all purpose flour*4 large eggs 1 egg whiteIce Cream2 1/4 cup milk1 cup Imperial Sugar Extra Fine Granulated Sugar2 cups whipping creamPinch salt1 tablespoon vanilla extractChocolate Ganache or Sauce*Spoon
Det har på senare tid blivit populärt att mixa ner alla möjliga grönsaker och andra ting, utöver de vanliga sötare frukterna och bären, i smoothies och juicer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.