Lägg fläsket i en gryta och slå på vatten. Ta ur fläsket med en hålslev och spola av det. 800 gr rimmat fläsk, skivat. Koka upp 3 liter nytt vatten och lägg i fläsket. 800 gr rimmat fläsk, skivat
Lägg ner ett helt fläsklägg í grytan och täck med vatten. Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmat fläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. 1 rimmat fläsklägg
Tänk på att fläsket är salt så smaka av soppan när den är klar med ev mer salt. 400 gr rimmat bogfläsk eller rimmat magert sidfläsk i tärningar. Lägg ärterna, 15-18 dl vatten, finhackad gul lök, timjan, fläsktärningarna, lagerblad, 1 köttbuljongtärning, vitpeppar i tryckkokaren
Ärtsoppa med fläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
Skär bort svålen på fläsket och skär fläsket i tärningar. Tillsätt buljongtärningar, fläsk och lök. 450 g sidfläsk. 500 g ärter gula 450 g sidfläsk färskt 1 st gul lök 1,5 l vatten 2 st hönsbuljongtärningar 2 tsk ingefära riven färsk salt svartpeppar 1 tsk timjan 3 st morötter Garnera med
Under höst och vinter äter vi gärna helst hemlagad gul ärtsoppa med fläsk och det tröttnar vi inte på, även om vi någon torsdag byter ärtsoppan mot en annan soppa
Skiva det rimmade fläsket och stek i het panna. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Fläskkarré i pekfingertjocka strimlor. När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Ta upp fläsket och skär det i tärningar och lägg tillbaka i soppan. Låt ärterna sjuda med fläsk och lök tills ärterna är mjuka, ca 1 timme. 400 g fläsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.