Jag kan inte påstå att det på något sett smakar potatis, antar att det reder såsen. Köttfärssås påannatvis4p500 g fläskfärs eller blandfärs1 msk smör2 finhackade gula lökar2 råa potatisar4 msk tomatpuré4 dl vatten1 köttbuljongtärning1 krm vitpeppar1 krm cayennepeppar1 tsk salt3/4 dl riven ost1 dl gräddeStek färsen och löken
Vispgrädde. Spara buljongen i formen. Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie. Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky
Alla de maträtter har en sak gemensamt - de går inte att hitta i dessa länder som namnen syftar på. Vanligtvis skryter jag att inte använda halvfabrikaten, men vad är en regel utan undantag
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.