Äppelsorbet åt jag första gången på en restaurant i byn Nothalten i Alsace. Dessutom är den enkel att göra, så fram med kniv, skärbräda & Granny Smith – nu blir det äppelsorbet
Mousserande Calvadoscocktailmed smak av Mynta & Citron. Därför gjorde jag en enkel cocktail medcalvados, sockerlag och cider som jag även smaksatte medmynta och citron
Idag startade jag morgonen med en Chiapudding med smak av hallon och mynta. Ett perfekt nyttigt frukost alternativ som man står sig på länge och är enkelt att variera med massa olika smaksättningar
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta medmynta och citron samt fetaost
Så fräsch och goda med kombinationen av både myntan och citronen. Hade sedan länge bokat in den tillsammans med några av mina vänner men de kunde inte riktigt lika tidigt som mig så jag tjuvstartade lite tillsammans med några av mina tidigare jobbarkompisar
Denna röra har jag gjort tidigare med basilika. Mynta passade precis lika bra i, kanske ännu bättre. Stek i smör/raps olja på medeltemperatur tills den stelnat
Så jag gjorde en bakelse på mynta och dekorerade med de sista jordgubbarna. För er som undrar kan jag meddela att alla mina recept är mina egna om inte annat anges
Vi kör med torkad mynta eftersom den håller så mycket längre än den i kruka, det blir mer intensiv myntasmak när den är torr och därför behöver man inte ta så mycket
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
Myntan, den bidrar med smak och inte mins med färg. För den som av olika skäl avstår alkohol, kan jag lova att det smakar lika gott med enbart flädersaft och tonic
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.