Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Min mormor bodde i ett stort vitt trähus med gröna knutar och fönsterkarmar. Jag utgick från ett klassiskt recept, sötade den mer och hade i russin – väldigt lik hennes
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Så enkelt och det blir riktigt gott med alla olika varianterna. Men jag kan lova att det är betydligt bättre med den här än att gå till butiken att handla en förpackning
Ett tips till er som inte vill kladda med sirap är att ta ett dl mått och tryck sen ner det i mjölblandningen för att skapa en grop som ni sen häller ner sirapen i
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Skala äpplen, skär dem i skivor och lägg dem strax i vatten, så rodnade icke, låt dem sedan koka med ett stycke kanel, och när de äro välmosade, så riv dem genom durkslag, späd sedan med vatten att soppanbliver lagom tjock, låt henne litet koka och giv henne smak med vinoch socker
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllningmed en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Peter 9 Linnéa 9russin och solrosAnnons. 9russin och. Var på bok- och biblioteksmässan i torsdags och fick en surdeg av martin som gör bloggen pain de martin
Jag valde att ha kanel & russin i min samt toppa den med hemgjort vaniljkesella. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.