Mandel sägs även vara kungen av nötter och innehåller lika mycket protein som kyckling gör, utöver det så är dem fullproppade med antioxidanter och mer än dubbelt så mycket kalcium som mjölk gör, de är även fullproppade med järn och magnesium som är livsnödvändiga för kroppen
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda
Min mormor bodde i ett stort vitt trähus med gröna knutar och fönsterkarmar. En rejäl vedspis som regelbundet matades med en klabb gav både en speciell värme och doft
Så enkelt och det blir riktigt gott med alla olika varianterna. Men jag kan lova att det är betydligt bättre med den här än att gå till butiken att handla en förpackning
Igår bakade jag Mandelskorpor med saffran. Jag började faktiskt redan dagen innan med att smälta smöret och sedan hällde jag i saffran och lät den dra i smöret över natten, det ska bli mer smak av den på det sättet har jag hört
Skär i snittar medan de är varma och lägg dem med snittsidan upp. Rosta dem i 8 minuter ytterligare och stäng av värmen och låt dem eftertorka i ugnen med luckan lite på glänt
Jag blev bjuden på lax i ugnen, bland det bästa jag vet, med något mumsigt täcke över och nypotatis och så klart morötter, ingen måltid hos min mor utan morötter
Skala äpplen, skär dem i skivor och lägg dem strax i vatten, så rodnade icke, låt dem sedan koka med ett stycke kanel, och när de äro välmosade, så riv dem genom durkslag, späd sedan med vatten att soppanbliver lagom tjock, låt henne litet koka och giv henne smak med vinoch socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.