Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. av med mer salt och lite svartpeppar. SalladCa 1 liter löst packad mangold1 dl torkade aprikoser1 gul eller orange paprika1 dl färska (eller konserverade) bondbönor1 näve solroskärnorRiven parmesanDessing½ dl olivolja½ citron saften från½ dl färsk citronmeliss1,5 dl lättcreme fraichesalt + svartpepparBörja med att sprita bönorna. Mittimaten med Jojje Ca 1 liter l
(eller för några timmar sen…) Maken är iväg med jobbet så jag och kidsen har haft en kväll själva. Vi åt dubbelmarinerad kycklingfilé med pastasallad, och det är den sistnämnda som ni ska få recept på nu
ade med torkad frukt och nötter är en riktig favorit här hemma. Det är det som är så tacksamt med det här brödet, att man kan variera i oändlighet med det man råkar ha hemma eller tycker om och det blir lika gott varje gång
Blanda mjöl, solroskärnor och smör i matberedaren med kniven monterad. Bryn färs och lök i en stekpanna med olja tills färsen är smulig och löken blank och genomskinlig
täckt med en fuktig bakhandduk. Snitta dom färdigjästa bröden med en vass kniv och pensla med vatten. 1 påse Finax brödmix surdegsbröd med solroskärnor. 2 påsar Finax torrjäst (följer med). Blanda påsens innehåll (spara ½ dl till utbakningen) med 2 påsar torrjäst i en skål. Knåda degen 5 min för hand eller med en köksmaskin på medelhastighet. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper eller i två 1½ l formar. 1 påse Finax brödmix surdegsbröd med solroskärnor. 2 påsar Finax torrjäst (följer med)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.