Efter Höstgrytan i lördags bjöd vi på Äppelsmulpaj till dessert. Så, nu har jag smält lördagens höstmiddag, firat söndag med garderobsrensning, babysim och firat att det var sex år sedan vi träffades med att dela en pizza, dricka billigt bubbel och lite polly
Ingredienser Portioner. 3/4 dl 3 msk skalfria ljusa sesamfrön 1 msk vatten 1 tsk färskpressad citronjuice 2 msk fin olivolja 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smörj en form med smör. Blanda äpplena med socker, kanel och flingsalt i den smorda formen. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass
En saftig och extra lyxig smulpaj som mättar och bidrar med både näring och njutning. Det är något visst med pecannötter som gör att de passar extra bra i desserter
Egentligen kan man göra äppelpaj på precis samma sätt som jag gjorde blåbärspajen (recept här) men jag testade denna gång att göra ett smultäcke med havregryn, därav blir det ett lite annorlunda recept nu
Tahini, eller sesamfrö pasta, är mycket populärt i matlagning i Mellanöstern och Medelhavet. Det går alldeles utmärkt att smaksätta med vanilj, kanel eller cacao istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.