Servera kompotten medhavrefras och vispad grädde. HavrefrasSmält smör i en stekpanna, tillsätt havregryn och socker och fräs det i pannan tills det tagit färg
Mosa lite med en gaffel om bitarna är för stora. Koka dem tillsammans med vaniljpulvret och kanelstången i vatten och rörsocker ca 25-30 minuter tills de kokar sönder
Äppelkompott. En av produkterna i den senaste Smakboxen var en glutenfri fröknäcke från Sigdal och i inspirationsfoldern som följer varje box fanns ett recept på en äppelkompottmed denna fröknäcke som ingrediens och jag beslutade mig i ett tidigt skede för att jag skulle testa denna äppelkompott
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Koka strösocker med vatten i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg
Ingredienser Portioner. Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Ta kastrullen från plattan & rör snabbt i blandningen med potatismjöl. Servera med lättvispad grädde smaksatt med vanilj eller gör som jag - blanda lika delar grädde med marsankräm
Äppelkompottmed vaniljmascarponePortioner. Blanda märgen med mascarponen. Fördela äppelkompotten i glas, fortsätt med kexen och avsluta med vaniljmascarpone
Äppelkompott. Tillsätt äggulan och vispa samman på medelvärme, det får inte koka. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna tillsammans med flingsalt
Smält smöret tills det blir ljusbrunt. Tillsätt sockret och havregryn. Låt grynen bli rostade tills de får en ljusbrun färg, rör och passa noga så att de inte bränns
Skär prästosten i stora skivor och servera med kompotten. 1. Skala och tärna äpplena. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i cirka 10 minuter, tills äpplena mjuknat men håller formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.