Självklart var vi ute ett par rundor ochtittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen
Det börjar bliäppeltideroch vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala ochskiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivorblir täckta av blandningen
) Den här gången blev det en äppelkaka med mandelmassa och kanel. Så gillarni mandelmassa och kanel så kan jag nog gissa på att det här är kakan för er
Här en glutenfriäppelkaka som smakade himmelskt. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdigavaniljsås
Skivai tunna klyftor och häll citronsaft över dem. Skala och kärna ur äpplena. Ställ åt sidan. Smält smöret i kastrull eller microvågsugnoch blanda ihoptill en jämn smet tillsammans med resten av ingredienserna
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma ochfixatlitei lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Den som råkar ha en hög med härliga äpplen framför sigoch med pannan i djupa veck försöker välja mellan att baka en knaprig smulpaj eller en mjuk äppelkaka, finner kanske i det här receptet en framkomlig mellanväg
Behändigt att ta fram senare ivinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härligäppelkaka. Kakan är både gluten- ochmjölkfri, men kan utan problem ätas av alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.