Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Joline plockade in ett gäng häromdan (jag brukar låta dom sitta till första frostknäppen innan jag plockar in och förvarar allihop)
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakanmed smörskivorna så att havregrynen inte syns
Med svenska äpplen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 klädd med bakplåtspapper
Idag gräddade vi massor med våfflor. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Frasig lax med täcke av parmesan och panko. Kanske en kall yoghurtsås med lime eller citron i. lägg ut laxfiléeerna i en ugnsfast form med lite olivolja i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.