Äppelbullar,. ägg att pensla med och pärlsocker. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker
Jag tycker att vi fortsätter på äpple- och kaneltemat, nämligen med sprillande nybakade äppelbullar. Imorgon väntar en solig och varm septemberlördag som vi tänkte tillbringa vid Hjälmarens strand med korvgrillning, kaffedrickande och såklart en hel del fikande, och där kommer bullarna in i bilden
Det har hunnit med både det ena och andra bara idag. Började med bakning och drog sedan till Ikea med svägerskan för att vara smakråd åt henne, lite fikapaus hemma hos dem, efteråt vidare till lägenhetsvisning åt mig, sen hem och laga mat, städa och rensa lite
Provade för flera år sedan där jag hade ett recept med koncentrerad juice men receptet går ej att finna och den här gången ville jag utgå ifrån Brämhults färskpressade äppeljuice som jag är helt kär i
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut med lite av mjölken. Låt degen vila medan fyllningen görs. Rör socker, kanel och smör mjukt med hjälp av en matberedare eller elvisp
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Toppa med pärlsocker eller flagad mandel om så önskas. I förra veckan fick jag en stor kasse vackra röda äpplen av en granne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.