Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Det blev en härligtsaftig sockerkaka fylld med kanel och äppplen, kan inteblismarrigareliksom. Hade lite creme fraichei kylen som jag interiktigtvisste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker. Koka i ca 30 minuter. 4 cm ingefära. 1½ dl äppelcidervinäger
Skala och kärna ur äpplena ochmixa med stavmixer. Häll upp smeten imuffinsplåten. Blanda fullkornshavremjölet med övriga torra ingredienserochrussineni en separat bunke
Hade litefilmjölk som måste användas upp och var samtidigt sugen på att baka ett bröd med både äpplen och valnötter, hittade ett på Allt om mat som lätt himla gott och det var det också
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Lägg i kärnorna och stången i musten tillsammans med kanelstängerna, limebladenochvinbären
Hetta upp smör i en panna utan att det får. ½ liter rensad. 6 portioner. 2–3 äpplen ½ liter rensad och grovt hackad rabarber 50 g smör 2–3 msk socker 2 tsk kanel 1 tsk malen kardemumma Servering 1 litervaniljglass Skölj och kärna ur äpplena, och hacka dem grovt. - Läs hela inlägget här 6 portioner. 1 litervaniljglass
120 g finhackad purjolök. 12 msk stenbitskaviar. 14 endiveblad. 1Örtsalt ochdillKoka ägget hårdkokt, hacka och blanda med keso, räkor och purjolök. 1Lägg på salladsbladen och toppa med kaviaren. 1Krydda med örtsalt ochlitedill
En mycket fräsch och god sallad som är gott till det mesta, kör den till korv, grillat kött eller fisk, tacos eller bygg på den med andra grönsaker till en god sallad
Älskar bröd med äpple och valnötter, just äpplen gör ju brödet också litesaftigare, detta brödrecept kommer från den suveränt bra bakbloggen Pain de Martin, det var han som fickmig att börja baka med surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.