Snabbt fick jag därmed försöka lista ut ett annat juligt sätt att dekorera tårtan, smått både stressad och irriterad över den tickande klockan och den jättejättedumma bakmassan som raserat min så fina idé
Riv mandel- eller bakmassan och blanda i detta tillsammans med vaniljsocker och rivet citronskal. Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker
Riv bakmassan i en plastpåse, färga riktigt röd med karamellfärg. Fyll hattarna med tryffeln, ställ hattarna, med toppen nedåt, på ett fat med socker på
Riv mandel eller bakmassan och blanda i detta tillsammans med vaniljsocker och rivet citronskal. Pensla rullarna med uppvispat ägg och rulla dem i socker
En härlig myntasmak i kombination med mörk choklad utgör grunden i de här bakelserna. De är enkla att göra och man kan göra dem tillsammans med sina små då det är lite likt att baka med lera när man ska knyppla ihop de olika bakmassorna till en liten söt bakelse
Dessutom lockar de med bakkändisar som Elisabeth Andersson (konditor, bakboksförfattare), Dorotea Malmegård (konditor, tvåa i ”Dessertmästarna”), Roy Fares (konditor och bakboksförfattare känd bland annat som domare i ”Dessertmästarna”), Sara Aasum Hultberg (Årets konditor 2014 samt författare till en grym bakbok om kolor och knäck) och Fredrik Nylén (bakbloggare känd från ”Hela Sverige bakar”). En toppenidé tycker jag och många med mig (3000 har redan anmält intresse på evenemangets Facebooksida)
I bland kan det kallas bakmassa om man blandar ut mandelmassan med aprikoskärnor. Mandelmassan smakade riktigt mycket bittermandel och aprikoskärnor smakar bittert plus att man ofta döljer det med bittermandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.