Sejmed dijonsenap, vitt vin och blandade örter. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Pakchoy kan tillredas ungefär som mangold, det vill säga strimlas som den är och läggas i sallader, fräsas tillsammans med exempelvis vitlök och svamp, eller stuvas
Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Smaka av med peppar och socker. Servera med nykokt ris. Pak choi har jag använt förut men för er som missat det och inte använt det tidigre så rekommenderar jag verkligen att prova
Skölj och strimla (grovt) två knippen pak choi och fräs tillsammans med lök och citrusfrukter. En av mina favoriträtter som liten var mammas kokta höna med ris och currysås
Jag väljer ofta sej till vardags. Pressa potatisen på tallrikarna, ringla över lite olivolja och toppa med finrivet citronskal (endast det gula yttersta skalet, det vita är beskt)
I med en rejäl klick tryffelpasta, lite tryffelolja, smaka av med salt, peppar och pressad citron. Äsch, inget hyckleri, glöm det där med i princip, jag skrapade ur kastrullen så att den nästan såg ren ut innan den fick åka in i diskmaskinen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.