De lyser som guld där bland mossa och ris, i grusvägkanter och under gran. Skogens guld. Man får en känsla av rikedom när man finner dem, en guldfeber som liksomspridersigi kroppen
Själv skulle jag vilja utnämna älgen tillSkogens guld. I helgen köpte jag hem en fin (ja, och dyr…) bit älgstek som jag gjorde tjälknul av och som serverades tillmiddagikväll
Vispa ner i den ena bunken med äggvita, häll i en form och ställ i frysen. Lingonsorbet. Smält den mörka chokladen i vattenbad, ta ur skålen och ställ åt sidanVispa smör och socker och farinpösigtVispa ner ägget
Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Själv gillar jag att plocka svamp eller rättare sagt kantareller… för det är den svamp jag kan
Hoppas niliksom jag haft en trevlig helg. Igår blev det GeKås för hela slanten för mig och vännen J. Bilen var till bredden fylld med kassar innehållandes på nödvändigheter och mindrenödvändigating
När jag var liten åkte familjenibland ut iskogen och plockade blåbär, lingon och hallon. Jag minns det som en trevlig gemensam upplevelse och som belöningfickvi äta paj eller något annat gott som mamma gjort av bären
Häll på petflaska som är enkel att ta med sigiskogen och hälla ur vid lägerelden. Igår kväll var vi ute till Magnus marker och skulle fiska kräftor, med oss hade vi en matsäck med diverse, korv och bröd är ju en klassiker när man sitter ute i skog och mark men vi hade även svängt ihop smet till att göra kolbullar
Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härligkombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagenfixad
På minjoggingrunda runt sjön vid stugan, hittade jag fantastisk harsyra ute iskogen, och gjorde som trendkockarna, plockade på mig en påse ur skogensskafferi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.