Regnet har fallit ner hela dagen idag. Puh säger vissa. Perfekt soppväder säger jag. Första gången jag blev bjuden på denna kryddiga och smakrika linssoppa var i en ateljé på Konstepidemin
Oj vilka härliga sommardagar vi har nu. Igår hade barnen skolavslutning och vädret visade sig från sin bästa sida med solsken och svensk sommarvärme, så härligt
1 liter tunt skivad gul lök25 g smör1 tsk salt1 tsk socker3 msk vetemjöl1 liter oxbuljong (stark)2 dl vitt vin1 msk konjak3 msk repade timjanblad4 dl riven gruyèreostlantbröd i skivorStek löken mjuk och blank i smöret på låg värme under lock i ca 15 minuter
Kylen hade inte mycket att erbjuda så det fick bli Äggsmörgås. En tyst och lugn hemmakväll för mig själv då sambon är ute på stan och lilleman somnade gott tidigt
hur glad blir man inte när man blir bjuden på en så här god macka av finaste AliceSmöra ett gott bröd här Östras rågfina smöra på majonnäslägg på god salladoch skivat kokt äggMums
vår frukost. Efter en pw på 6 km i solen, denna vårfeeling, funderar jag på min frukost. Jag äter inte mycket mjuktbröd längre, smoothie på bland annat björnbär och blåbär skulle jag göra, men missade att köpa juice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.