Smaka av med lite socker om det behövs - det beror på hur söta äpplena är. Snabb och enkel efterrätt. Pensla filoarken ett i taget med "smörspadet" som blir i pannan
Lägg upp på tallrikar, ringla över honung, toppa med färsk timjan och parmaskinkachips. filodeg. Du ser när det fått färg och fetaosten börjat smälta lite inuti
Att dekorera medforellromoch några strån vitlöksgräs var vårt sätt att få rätten att se mer tilltalande ut vid serveringen, men forellromen smakar dessutom väldigt gott
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda allt noga, med händerna. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 500 g färsk filodeg
Smaka av med salt. Strö över gräslök och klicka på forellrommen. forellrom. Häll av vattnet direkt och låt potatisen ånga av i 5 minuter. Lägg potatisen i en ny kastrull och mosa den tillsammans med smör och 1 msk olivolja
Hacka matjessillen och blanda med kesella, crème fraiche samt det mesta av den finhackade rödlöken och de hackade örterna, smaka av med salt och peppar
Toppa medforellrom, hackad gräslök och några droppar svart tryffelolja. Där välmelerade T-benstekar grillats till perfektion och därefter toppats med hummer och störrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.