Lägglite av krämen i botten av en cocotte. Knäck ett äggi och toppa med mer kräm. En smidig och enkel förrätt som triggar flera av dinakänsligaste smaklökar
Som sagt - har du bacon hemma, prova gärna att knapersteka ett paket och fördela i formarna, och varför inte röra ner någon matsked crème fraiche också
Här har jag tillagatäggen med syrlig smetana, ett smärre fång av dill och finhackad lök. Ägg en cocotte med smetana, dill och schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra isig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
Lägg hälften av laxen i vardera portionsform. Jag gjorde misstaget att låta äggen gå liiiite för länge och då blir gulan hård och går inte alls att doppa det rostade brödet i
Vispa upp äggen. Cocotterna är goda att servera både ljumma och kalla. Skölj linserna noga. Fyll formarna, dock inte ända upp till kanten med äggblandningen
Alltså att doppa brödet iägg- och parmesanröran, helt ljuvligt gott. Här kommer en litenguide hur du går tillväga för att göra bästa äggcocotte, en perfekt frukost eller brunchrätt
Smörj en ugnssäker portionsform. Det var en ordentlig brunch med gröt, chiapudding, äggcocotte, glutenfria scones, brieost, juice, te och en del frukt och vi höll oss mätta hela dagen kan jag lova
Angående sidan så är allt interiktigttip-top ännu. Nu till veckan matlådor som blev en hel ugnsbakad ägg & baconrulle som jag fyllt med krämig ost och jalapeno, rullat ihop och sedan gratinerati ugn en stund till
Ett vanligtKinderägg som man bryter toppen av( jag tog en sax) så man får ur leksaken. Jag hittade ett recept som jag tog en skärmdump på i telefonen för att göra senare så tyvärr kommer jag inteihåg vart jag fått det ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.